Hormonsmart

Kan jag påverka mina hormoner med hjälp av Yoga?

I yogan jobbar vi  medvetet med våra hormonkörtlar (endokrina körtelsystem) som påverkar vår hälsa hos både män och kvinnor. Mycket tack vare sociala media kan du själv hitta massor av bra tips och knep för att hitta hormonbalans.

Yoga är fantastiskt och enligt mig, ett enkelt och biverkningsfritt redskap att använda när symtomen störtar in och gärna redan innan för att slippa symtom och kanske till och med kunna leva och njuta som vanligt. Att med enkla övningar, rörelser och andningstekniker kunna hålla oss så gott som fria eller helt fria från diverse symtom är det inte alla som vet ännu.

Självklart om man har någon form av sjukdom ska man rådfråga sin läkare innan Hormonsmartyoga.

Nu är vi olika och har olika symtom när våra hormoner kommer i olag. Ibland vet vi inte ens att de är hormonerna som spökar, tex svullnader, humörsvängningar, dålig sömn, depretion och övervikt m.m. Binjursobalans är ett ord som dyker upp lite överallt just nu och många säger att det är inte frågan om du har binjursobalans utan HUR MYCKET binjursobalans du har…Så nästa gång du har möjlighet varför inte testa Hormonsmartyoga.

Vad vi äter vet vi har betydelse för vår hälsa men oxå för våra hormoner. Kostrådgivare Inger HolmQvist som jag samarbetar med vet massor om hormonsmart mat som kan hjälpa oss få hormonbalans. Kolla gärna in...Ingerginger.se

Att bli medveten om hur vi fungerar, lära oss våra symtom och hur man kan hålla ett underhåll med hjälp av enkla yogaövningar, medveten andning och mat är att vara Hormonsmart idag.

Här kommer du hitta sköna, enkla och superefektiva övningar som du enkelt gör hemma, men även sköna hormonsmarta retreats för att verkligen boosta dig med kunskap, sköna yogapass och god ekologisk mat. Här utlovas spännande och givande möten oss kvinnor och män emellan, jo män har oxå hormonobalanser…så  häng med och ställ dig  StarPose vårat signum för Hormonsmart.

Säger bara WOW
4 dagar i ren bliss.
Nu har vi satt första stjärnbilden 🌟🌟🌟HORMONSMART på himmelen.
Att få möta dessa unika och vackra kvinnor från tidig morgon till sen kväll gav så mycket närvaro och ”ren” energi 
 
4 dagar med Hormonsmart mat, yoga och kunskap i en skön kombo skapade en upplevelse vi kan leva på länge 🍎🙏🏼🍉
Att vi fick vistas på magiska Hotel Cerrode Hijari uppe i Andalusien bidrog till vårt stora WOW och vår STARPOSE 🌟som nu är vårt signum.
Stort och innerligt TACK till dig som var med och skapade dessa magisk dagar 🙏🏼

Detta blev en succé…

Vi håller för fullt på att sätta datum för våra nästa hormonsmarta RETREAT till vår och höst 2018

VI ÄTER YOGAR & VANDRAR TILLSAMMANS därför skapar vi ett litet och intimt retreat med 12 personer, vilket ger oss en närvaro och en fin möjlighet att mötas lite djupare. En boost och inspiration att leva länge på

Hoppas vi ses Lottie & Inger

Retreat i Andalusien, Costa del Sol
Med hormonsmart yoga & mat. 28 sep – 1 okt 2017

Det här är ett unikt tillfälle att ladda på alla plan, i solen, inför höst och vinter!
Du får verktyg för att ta hand om och balansera både ditt fysiska mentala och själsliga tillstånd då det till stora delar styrs av just hormoner.

Vill du:
– balansera ditt humör och mentala tillstånd
– få verktyg att hantera stress, rädslor och ångest
– förbättra din sömn
– få mer energi och ork
– öka din koncentrationsförmåga
– gå ner eller upp i vikt
– Komma till rätta med t. ex PMS, övergångsbesvär eller andra hormonrelaterade obalanser.
– hålla dig frisk och vital även när du blir äldre

Hormonbalans behöver vi alla för att må bra, både ung som gammal, kvinna eller man.
När du förstår hur din inre biokemi hänger ihop och hur den kan påverkas av hur du äter och rör dig, då har du också möjlighet att själv ta kontrollen över ditt välmående och själv påverka din situation.

Vi som leder retreaten:

Lottie Stjernqvist:
Jag är diplomerad Yogaterapeut, yogalärare, andningsinstruktör med basmedicin i botten. Förutom Justyoga som jag grundat och drivit sedan 7 år är jag utbildad konstnär och konstnärlig ledare med fokus på kreativitet & personlig utveckling

Inger Ginger Holmqvist:
Jag är diplomerad kostrådgivare, coach och aromaterapeut med en kandidatexamen i pedagogik. Förutom kostrådgivningen jobbar jag med motivationsprogram för ungdomar och med program inom personlig utveckling; kommunikation, relationer, mål och visionsarbete privat och i organisationer.

I avgiften ingår:
• Del i trippel-, dubbel- eller enkelrum
• Helpension med hormonsmart mat
• Daglig hormonyoga och andra kroppsövningar
• Avslappnings- och andningsövningar
• Föredrag med fokus på hur du själv i din vardag kan påverka och balansera dina hormoner
• Tid för samtal, frågor och erfarenhetsutbyte
• Transfer till och från flygplatsen ingår i priset, dock ej resa till och från Malaga

Boende: Vi bor på hotell Cerro de Hijar, beläget strax utanför den pittoreska Andalusiska byn Tolox. Det ligger i bergen mellan Malaga och Marbella i det natursköna naturreservatet Sierra de las Nieves och med en vidunderlig utsikt över Guadalhorcedalen. Rummen är inredda med spansk charm med balkong eller terrass.
Hotellet har en vackert belägen utomhuspool och omgivningen erbjuder fina vandringsleder. Gratis Wi-Fi erbjuds också gästerna. Resan från flygplatsen till hotellet tar knappa timmen. Se mer på: http://www.cerrodehijar.com/

Tid: torsdag 28 september–söndag 1 oktober 2017

Pris:
5 500 kr för del i dubbelrum
5 900 kr för enkelrum

Anmälan:
Kursanmälan som är bindande görs via mejl till inger@casamistral.com – uppge namn, adress samt telefonnummer. Sätt också in anmälningsavgiften 1 500 kr till Bankgiro:759-1605  Uppge namn på betalningen. Resterande kursavgift skall vara oss tillhanda senast 2017-07-20. OBS. Antalet platser är begränsat.

Vid uppvisande av läkarintyg återbetalas den del av avgiften utöver anmälningsavgiften. Hela avgiften återbetalas endast i de fall kursen skulle ställas in. Vi är inte ansvariga för de kostnader som uppstår visavi flygbolag om ni avbeställer resan eller vilka som helst andra problem som uppstår visavi flygbolag, förseningar, etc. Vi är inte heller ansvariga för sjukdom eller olycksfall som kan inträffa på plats och rekommenderar att du ordnar med reseförsäkring och tar med ditt blå EU-sjukförsäkringskort. Vi har inget ekonomiskt ansvar för kostnader för flygbiljetter även i de fall kursen skulle ställas in. Vi föreslår att du bokar flygresa efter att du fått anmälningsbekräftelse från oss. För frågor angående kursinnehållet kontakta inger@casamistral.com eller LottieStjernqvist@msn.com.